Un detector de metale este un dispozitiv electronic conceput pentru a detecta obiectele metalice ascunse prin conductivitate. Cu el puteți găsi obiecte adânc în pământ, în lemn, chiar și într-un corp uman. Această tehnică și-a găsit aplicație în multe industrii diferite și ca hobby pentru mulți prospectori. Acest tip de dispozitiv este foarte sensibil și permite detectarea diferitelor metale, fier, monede, bijuterii din aur și argint și chiar și relicve adânc îngropate. În magazinul online Sellzone.ro găsești atât modele impermeabile, adânci și subacvatice cu o gamă largă de detecție, cât și dispozitive pentru detectoare pentru începători. Dispozitivele au diverse mijloace de indicare, cadrane, vibrații și/sau lumini.
Există multe tipuri de detectoare de metale, al căror corp este adaptat la anumite condiții de lucru. În diverse modificări, aceste dispozitive își găsesc aplicația în diverse domenii precum descoperirea comorilor arheologice, căutarea metalului în pământ, chiar și pentru detectarea minelor și a muniției ascunse în armată. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, costul de fabricație a detectorilor de metale este redus semnificativ, astfel încât acest tip de echipament devine din ce în ce mai accesibil pentru cumpărători. Acest lucru, la rândul său, contribuie la utilizarea detectorilor de metale pentru hobby și divertisment. Zeci de mii de oameni din întreaga lume le folosesc pentru a căuta în pământ obiecte istorice valoroase, cum ar fi monede, antichități, rămășițe de echipament militar și multe altele. De asemenea, detectoarele de metale sunt folosite pentru a căuta metalul subteran, cu scopul de a-l topi ulterior.
Pentru detectarea obiectelor metalice sunt folosite diferite principii fizice, așa că nu este surprinzător faptul că detectoarele de metale sunt împărțite în tipuri după mai multe criterii. Să le aruncăm o privire mai atentă:
Inducție – detectoarele de metale cu inducție funcționează pe principiul transmisiei și recepției. Dispozitivul poate avea unul sau doi inductori. Unul funcționează ca transmițător, iar al doilea servește ca receptor. În unele cazuri, o bobină îndeplinește ambele roluri. Semnalul emis trece prin obiecte neutre (pământ, lemn etc.) iar atunci când lovește metalul este reflectat înapoi, după care este fixat de elementul sensibil al detectorului de metale. Acest echipament este relativ simplu și poate fi adesea reparat acasă. Astfel de dispozitive au o sensibilitate slabă la anumite tipuri de sol, motiv pentru care sunt departe de a fi eficiente în toate condițiile.
Pulsat - detectoarele de metale excită curenți turbionari pulsați în zona de căutare, apoi măsoară câmpul electromagnetic secundar. Curenții turbionari răspund la câmpurile electromagnetice amortizate, ceea ce oferă o sensibilitate mai mare decât echipamentele de inducție. Puterea de indicare a dispozitivului diferă în funcție de lungimea și greutatea obiectului detectat. Astfel de dispozitive sunt insensibile la soluri complexe cu mineralizare ridicată. Principalul lor dezavantaj este consumul mare de energie, astfel încât este imposibil să se realizeze funcționarea pe termen lung a bateriei cu o singură încărcare.
Frecvență - detectoarele de metale emit semnale cu frecvențe diferite, care se modifică atunci când se apropie de obiecte metalice. Modificările în funcționare sunt înregistrate de echipamentul sensibil al detectorului de metale. Dezavantajul lor este sensibilitatea scăzută, astfel încât echipamentele care funcționează pe acest principiu nu sunt potrivite dacă urmează să căutați în condiții mai complexe.
La noi vei gasi detectoare de metale de branduri prestigioase de inalta calitate si la preturi incredibile. Luați în considerare nevoile dvs. cu atenție pentru a-l alege pe cel potrivit pentru dvs.